Edesmenneet hamsterit


Tälle sivulle olen koonnut niiden vanhojen kultapallojen tietoja, sukutauluja ja kuvia, jotka ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen. Täältä löytyy kaikki relevantti tieto, kunhan selaat alaspäin! Alimpana on kaikkein ensimmäinen eläimeni, ylimpänä viimeisimpänä poismennyt. Huom! Kaikkien eläinten tiedot eivät vielä löydy täältä, sillä niiden kirjoittaminen tietokoneelle on aikaa vievää puuhaa.


Crystal's Satu Peikoista
Susa-Erma's Ginger


© Karoliina.

Virallinen nimi Susa-Erma's Ginger
Nimenselitys Ginger=inkivääri :)
Lempinimi Inkeri
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Normaali
Sukupuoli Naaras
Synt. 15.4.2009
KuolinpäiväKasvattaja Marja Palomäki/Susa-Erma's
Luonne Ginger oli jo melkein nelikuinen, kun se muutti meille. Sievä talvikkotyttö vaihtoi omistajaa Tampereen näyttelyssä 2.8.2009 sen jälkeen kun olin ihastunut sen kivaan sukutauluun. Itse hamsterikin osoittautui kauniin väriseksi ja kivan tyyppiseksi.

Luonteeltaan Inkeri on kertakaikkisen ihana. Alussa se vähän ujosteli, mutta tottui minuun todella nopeasti ja on siitä pitäen ollut ihana sylihamsteri. Inkerin lempipuuhaa on juoksupyörässä kiitäminen ja kaiveleminen. Pesänteko ei ole sen erityisiä vahvuuksia, mutta sen poikaset syntyivät silti turvallisesti teelaatikkoon. Edes lähestyvä synnytys ei estänyt sitä harrastamasta rakkainta lajiaan; vielä pari tuntia ennen synnyystä se laukkasi pyörässään kuin heikkopäinen... :D Poikasten jälkeen Inkeriä on alkanut kiinnostaa syöminen enemmän kuin fillarointi, mikä näkyy sen pyöreässä olemuksessa. Vesi ja leipä -dieetitkän eivät ole auttaneet. :D

Jälkeläiset
- 30.9.2009 Vahvistinpoikue normaaliuros Linnunradan Nippanapan kanssa.

Regalis Ashdown, normaali uros
Regalis UniValve, normaali uros
Regalis Vetta, normaali naaras

Sukutaulu
i Susa-Erma's Ertto
helmiäissafiiri
ii Satumetsän Xinuhe iii Destiny's Rendezvous iiii Destiny's Dolce
iiie Pumpkin's Rush
iie Linnunradan Syysmyrsky* iiei Hölmö Rakkaus
iiee Linnunradan Palleropilvi
ie Susa-Erma's Sophie iei Susa-Erma's Taffy ieii Satumetsän Taikaviitta
ieie Susa-Erma's Noora
iee Susa-Erma's Carlotte ieei Susa-Erma's Adam
ieee Susa-Erma's Afrodite
e Tarinan Kersantti Karoliina
normaali
ei Replay eii Kolarängens Mowgli eiii Kolarängens Tamarillo
eiie Abaton's Zan
eie Destiny's Message eiei Destiny's Hellraiser
eiee Destiny's Jigsaw
ee Susa-Erma's Amaris eei Linnunradan Tiikerin Päiväuni eeii FIN & S MVA Int. Ch. Linnunradan Vesuvius
eeie Destiny's Lithium
eee Satumetsän Unitar eeei Varjoyrtin Holla Back
eeee Satumetsän Sini*Regalis Arkihuolesi Kaikki Heitä


© Karoliina. Arska lempiharrastuksensa parissa, asuntonsa edessä sekä Arska-paran pyllähdys :D
Lisää kuvia: 1, 2, 3


L1, 3 x H, Kunniamaininta päästä

Virallinen nimi Regalis Arkihuolesi Kaikki Heitä
Nimenselitys Arska ja sen sisko Maonika (Maa On Niin Kaunis) syntyivät marraskuun alussa, mikä on meille jo ihan selvää joulunaikaa. Meillä oli niin kova jouluinnostus päällä, että totta kai vauvelit piti nimetä joululaulujen mukaan!
Lempinimi Arska
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Normaali
Sukupuoli Uros
Synt. 6.11.2008
Kuollut 16.2.2011
Rekisterinumero JKT114-10
Käyttö Jalostus- ja näyttelykäyttö
Kasvattaja Karoliina Ylinen
Luonne Syksy 2008 oli minulle kovin raskas ja kiireinen, ja hamsteririntamalla(kin) tuntui olevan koko ajan vain epäonnistumisia. Olin jo haudannut haaveet saada ihanasta Deborasta poikasia. Urosta ei meinannut löytyä, ja sitä paitsi tuntui, etten jaksaisi edes poikasia hoitaakaan. Sitten eräänä lokakuisena päivänä Bergmanin Christina riensi apuun; hän tarjosi komeaa safiiriurostaan Deboralle sulhaseksi! Olin kyllä todella onnellinen, kun saimme syötävän suloisen Susa-Erma's Charlien* meille lainaan. Debora ja "Kalle" tulivat hyvin toimeen ja lopulta pesään syntyi kaksi kaunista talvikonpoikasta, Oi sitä onnen ja ilon päivää!

Deboran ja Charlien yhdistelmä oli mielestäni onnistunut: Debora periytti (ainakin jonkin verran) tummaa väriään ja merkkejään ja Charlie upeaa tyyppiään, massaansa ja päätään. Charlien ansiosta saimme takaisin kauniin lyhyen pään. :) Arska on mielstäni todella komea uroa, ja vaikka se nyt ei ihan serisijoille ole yltänytkään, niin silti se on ainakin muodoiltaan todella lähellä omaa ihannetalvikkoani. Kaunis, pyöreä, lyhyt pää, talvikkomainen tyyppi ja sopivasti massaa... ja joskus vähän liikaakin. Välillä väri ja merkit ovat näyttäneet vähän haaleilta, mutta ne ovat kehityneet vanhemmiten mielestäni entistä paremmiksi.

Luonteeltaan Arska on ilmetty isänsä, aivan mielettömän mahdottoman yli-ihana lössykkä! Se on tosi kiltti ja rauhallinen ja hyvä käsitellä, ja siitä onkin tullut yksi ylivoimaisimpia suosikkejani. Ei sillä, että muut hamsterit olisivat jotenkin vähemmän rakkaita, ei, mutta Arskaan minulla on jotenkin erityinen tunneside. Se on jotenkin kovin persoonallinen ja sillä on aina sellainen hassu "arskailme". Yritän ottaa siitä kuvan niin ymmärrätte mitä tarkoitan. :) Arska harrastaa jonkin verran juoksupyöräilyä, mutta suurempia intohimoja sille ovat elämästä nautiskelu, loikoilusta nautiskelu ja hyvästä ruoasta nautiskelu. Niin, aina välillä Arskan tavoittaa nukkumasta (isoisänsä Joosuan tavoin) mitä hassuimmista paikoista, kuten kuvastakin näkyy!

Jälkeläiset
- 17.4.2010 poikue Crystal's Wish You Were Heren eli Vernan kanssa!

Sukutaulu
i Susa-Erma's Charlie*
safiiri
ii Satumetsän Taikaviitta iii Susa-Erma's Verneri iiii Cadium Kesäheila
iiie Susa-Erma's Liselotte
iie SHY VL Satumetsän Scilla* iiei Satumetsän Quiote
iiee Jolanda
ie Susa-Erma's Marisa iei Susa-Erma's Jere ieii Susa-Erma's Tuomas
ieie Susa-Erma's Kastehelmi
iee Susa-Erma's Silvia ieei Susa-Erma's Akseli
ieee Satumetsän Rosa Nevada
e Regalis Debora Schaliach
normaali
ei Linnunradan Valkoinen Karhu* eii FIN & S MVA Int. Ch Linnunradan Vesuvius eiii Destiny's Fudge*
eiie Linnunradan Halo
eie Destiny's Lithium** eiei Destiny's Dolce
eiee Circles
ee Regalis Efrata Recidivus eei Regalis Juhani* eeii Regalis Benjamin
eeie Varjoyrtin Bullterrier
eee Destiny's Opium eeei Detiny's Korn
eeee Destiny's AprilGoldilock's Ulrika Unisieppari


© Karoliina.

L1, 1 x H

Virallinen nimi Goldilock's Ulrika Unisieppari
Lempinimi Ulla, Ulrika
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Normaali
Sukupuoli Naaras
Synt. 13.4.2009
Kuollut 28.1.2011
Rekisterinumero JKT113-10
Kasvattaja Veera Kujansuu
Luonne Ulla hurmaa luonteellaan. Jo meille tullessaan se oli todella kesy eikä sitä tarvinnut lainkaan totuttaa käsittelyyn. Hieno saavutus Veeralta, kun ajattelee, että unipoikueessa oli yhdeksän poikasta! Ulla tuli meille paikkaamaan naaraspulaa ja hyvä hankinta se onkin ollut. Luonteeltaan ihana ja ulkonäöltään nätti.

Ainoat ongelmamme ovat tulleet sitten siinä varsinaisessa tarkoituksessa, poikasten teettämisessä. Ulla on hitusen hitaasti lämpiävää sorttia, joten yhdistäminen Arskan kanssa on aina pitänyt tehdä kahteen otteeseen. Muuten Ulla ei koskaan päästä mitään ääniä, mutta urokselle pitää nalkuttaa aivan turhista... Onneksi jälkimmäinen kerta on aina onnistunut. Poikasten kanssa ei sitten ole mennyt niin mukavasti: ensimmäisellä kerralla Ulla sai ilmeisesti kuolleet ja toisella elävät, mutta nekin menehtyivät jostain ihmeen syystä paripäiväisinä. Aioin yrittää vielä kerran. En tiedä, onko se järkevää, mutta sitä aina uskoo, ettei vika ole naaraassa vaan itsessä ja haluaa yrittää vielä kerran... Kun kerran sen sisko ja äitikin ovat hyviä emoja...

Jälkeläiset
- Yhdistetty useaan kertaan Arkihuolesi Kaikki Heitän kanssa, kahdet kuolleet poikaset.

Sukutaulu
i Tarinan Myytinmurtaja
safiiri
ii JV08 Susa-Erma's Tad** iii Satumetsän Taikaviitta iiii Susa-Erma's Verneri
iiie SHY VL Satumetsän Scilla*
iie Susa-Erma's Noora iiei Susa-Erma's Jere
iiee Susa-Erma's Silvia
ie SHY VL Satumetsän Xena iei Destiny's Rendezvous ieii Destiny's Dolce
ieie Pumpkin's Rush
iee Linnunradan Syysmyrsky* ieei Hölmö Rakkaus
ieee Linnunradan Palleropilvi
e SHY VL LVV09 LJV09 Goldilock's Lula Mae
normaali
ei Regalis Simson eii Regalis Juhani* eiii Regalis Benjamin
eiie Varjoyrtin Bullterrier
eie Destiny's Opium eiei Destiny's Korn
eiee Destiny's April
ee Pumpkin's Medallion eei Pumpkin's Superb eeii Pumpkin's Rhytm
eeie Abaton's Love Song
eee Linnunradan Lumimyrsky eeei Hölmö Rakkaus
eeee Linnunradan PalleropilviLinnunradan Nippanappa


© Karoliina.

L1, 1 x EH, 2 x H

Virallinen nimi Linnunradan Nippanappa
Nimenselitys Sanonnasta "nippanappa"
Lempinimi Naatan
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Normaali
Sukupuoli Uros
Synt. 28.10.2008
Kuolinpäivä 28.3.2010 • Rekisterinumero JKT115-10
Kasvattaja Pia Oinonen/Linnunradan
Luonne Nippanappa sisaruksineen syntyi "iltatähtenä" kasvatilleni Veni Dominelle sekä 2,5-vuotiaalle Varjoyrtin Holla Backille. Poikueesta kuullessani varasin heti poikasen itselleni sen hyvän suvun takia. Nippanapan piti muuttaa meille jo jouluksi, mutta kiireiden takia se jäi, ja lopulta Nippanappa muutti meille vasta helmikuussa. Nippanappa, "Naatan", sai muuttaa omaan huoneeseeni seuraeläimeksi. Alkuun se oli kovin ujo, mutta se kesyntyi uskomattoman kesyksi, koska ohi kulkiessani minulla oli tapana napata se syliini, jos se sattui olemaan hereillä. Minulla oli lukuloma meneillään ja luin kuin heikkopäinen. Siksi tuntui aivan taivaalliselta saada keskeyttää luvut, kun punaisesta dunasta alkoi kuulua rapinaa. Samoin oli ihana herätä aamulla, kun sänkyäni vastapäätä sijainneessa dunassa vilahtelivat pyöreät hamsterin korvanpäät.

Luonteeltaan Naatan oli tosiaankin aivan hurmaava, valtavan kiltti, kesy ja lempeä. Siitä tuli minulle välittömästi todella tärkeä kaveri. Naatanilla ei ollut mitään suuria intohimoja: kaikki ruoat kelpasivat, juoksupyörässä oli kiva juoksennella, puruissa oli kiva kaivella, järsiminen oli mukavaa ja pesääkin tuli rakenneltua. Nukkumisesta se kyllä tykkäsi, ja siitä, että sitä rapsutettiin leuan alta :D. Seurallinenkin se oli. Niin, ja sotkuinen. Naatan tykkäsi sotkea kaikki paikat ja se aina oletti, että huonepalvelu jaksaa siivota sen asunnon harva se päivä...

Naatanin pitkäikäisen ja perin terveen suvun takia oletin, että saisin pitää rakkaan eläimen luonani... No, vähintään sen kolme vuotta... Tämä aika kutistuikin vain kolmeksitoista kuukaudeksi. Ne olivat yhdet elämäni iloisimmat hamsterikuukaudet, sillä sain pitää luonani yhtä maailman suloisimmista ja persoonallisimmista talvikoista. Luullakseni Naatan oli oiva esimerkki sisäsiitoksen haitoista; edellytykset komistuksella olisi ollut periaatteessa todella pitkään elämään, mutta se saikin ensin toisen silmän yläpuolelle pienen, nuppineulanpään kokoisen kasvaimen. Ihan samanlainen on ollut Naatanin emänisänemällä Varjoyrtin Bullterrierillä. Bullterrierin sisko Bronx oli Naatanin isänemä, joten luulen, että mahdollisuus saada mokoma inhotus kertaantuivat sisäsiitoksessa. Mutta eivät Naatan-paran kärsimykset jääneet tähän: viimeisten viikkojensa aikana se laihtui rajusti ja sai toisen silmänsä päälle toisen kasvaimen, niin ison että se muutamassa päivässä peitti koko silmän! Raukalle ilmaantui patti myös leuan alle. Se oli maaliskuun viimeinen sunnuntai-ilta, jona katkerasti itkien päästin Linnunradan Nippanapan kärsimyksistään. Miten niin komealle ja erityisen rakkaalle eläimelle voikin tulla sellainen loppu! Jäimme kaikki kaipaamaan Naatania hirvittävästi ja elämään jälleennäkemisen toivossa. Olen niin kiitollinen Attonista, Naatanin upeasta, ihanasta pojasta <3.

Muut aktiviteetit ja tapahtumat
- Naatanista kirjoittamani artikkeli Tähystäjäni Nippanappa julkaistiin Poskipussissa 2/09

Jälkeläiset
- 30.9.2009 Vahvistinpoikue normaalinaaras Susa-Erma's Gingerin kanssa.

Regalis Ashdown, normaali uros
Regalis UniValve, normaali uros
Regalis Vetta, normaali naaras

Sukutaulu
i Varjoyrtin Holla Back
normaali
ii Hiawatha's Dream Chaser iii Hiawatha's Pinã Colada** iiii Masquerade's Jynx*
iiie Truefabled Urszula
iie Linnunradan Mishmash iiei FIN MVA Linnunradan Maagikko
iiee Linnunradan Jippo
ie Varjoyrtin Bronx iei Varjoyrtin Kasvoton* ieii Varjoyrtin Drop It Like It's Hot
ieie Truefabled Pirina
iee Varjoyrtin Näppärin Räppäri ieei Truefabled Browser
ieee Delil Garian
e Regalis Veni Domine
normaali
ei Regalis Juhani* eii Regalis Benjamin eiii Masquerade's Jumpluff
eiie Regalis Jaakobiina
eie Varjoyrtin Bullterrier eiei Varjoyrtin Kasvoton*
eiee Varjoyrtin Näppärin Räppäri
ee Destiny's Opium eei Destiny's Korn eeii Karvanoppa
eeie Destiny's Bellybutton
eee Destiny's April eeei Truefabled Batata
eeee Hiawatha's LizaRegalis Debora Schaliach


© Karoliina.

2 x H

Virallinen nimi Regalis Debora Schaliach
Nimenselitys Debora löytyi vanhan teemani mukaan Raamatusta, "sukunimi" Schaliach taas on metallibändi.
Lempinimi Debora
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Normaali
Sukupuoli Naaras
Synt. 9.4.2008
Kuolinpäivä 8.1.2010
Rekisterinumero -
Kasvattaja Karoliina Ylinen
Luonne Minulla on ollut Linnunradan Vesuvius - Destiny's Lithium-yhdistelmästä kaksi talvikkoa: Linnunradan Karibian Aurinko, "Talvikki" sekä sen pikkuveli Linnunradan Valkoinen Karhu, "Joosua". Molemmat olivat tai ovat minulle tosi rakkaita eläimiä. Talvikki hankittiin Juhanille morsiameksi, mutta se menehtyi vain puolivuotiaana synnytyksessä, mikä oli kovin karvas pala. Juhanille lainattiin Opium ja meille matkasi ihanainen Joosua. Opiumin tyttären Efratan ja Joosuan yhdistelmä oli siis hyvin toivottu ja ikään kuin jatkoa Talvikille, jota niin kovasti jäimme kaipaamaan.

Debora peri isänsä ihanaa ulkonäköä. Se oli koko elämänsä ajan todellinen tumma kaunotar, tosin tyypiltään kapea ja päältään pitkähkö, mutta kaunis silti . Luonteeltaan se tuli enemmän emäänsä. Debora oli oikein kiltti ja ihana tytteli, mutta jos sen kanssa ei viettänyt päivittäin aikaa, se "unohti" kesyyntyneensä ja oli taas sama villikko kuin aina ennenkin. Deboran käsittelemiseen piti siis keskittyä. Vanhemmiten Debistä tuli arvonsatunteva leidi, joka osasi myös käyttäytyä hyvin. Näyttelymenestys tai ainakin L1-maininnat kai kariutuivat sen villiyteen tuomarin käsissä, mikä oli aika hassua, kun itselläni se toimi hyvin. Debora oli kaiketikin yhden ihmisen hamsteri!

Löysin Deboran kuolleena asumuksestaa. Se ei osoittanut juurikaan ulkoisia vanhenemisen merkkejä, lukuun ottamatta vaisuutta ja nukkumista. Toivon kovasti, että se vain yksinkertaisesti kuoli vanhuuteen. Debora oli hieno eläin, kaunis, kiltti ja mukava. Ja niin tärkeä. Kaipaamme kovasti... Charlien kanssa Debora sai kaksi tosi ihanaa lasta <3. Siellä se suku jatkuu!

Jälkeläiset
- 6.11.2009 Joululaulupoikue upean safiiriuros Susa-Erma's Charlien* kanssa.
Normaali uros Regalis Arkihuolesi Kaikki Heitä
Normaali naaras Regalis Maa On Niin KaunisLinnunradan Valkoinen Karhu*Regalis Efrata RecidivusRegalis Gideon Renascent


© Karoliina.

Virallinen nimi Regalis Gideon Renascent
Nimenselitys Gideon löytyi vanhan teemani mukaan Raamatusta, "sukunimi" Renascent taas on metallibändi.
Lempinimi Gideon
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Normaali
Sukupuoli Uros
Synt. 9.4.2008
Kuolinpäivä 17.8.2009
Rekisterinumero -
Kasvattaja Karoliina Ylinen
Luonne Minulla on ollut Linnunradan Vesuvius - Destiny's Lithium-yhdistelmästä kaksi talvikkoa: Linnunradan Karibian Aurinko, "Talvikki" sekä sen pikkuveli Linnunradan Valkoinen Karhu, "Joosua". Molemmat olivat tai ovat minulle tosi rakkaita eläimiä. Talvikki hankittiin Juhanille morsiameksi, mutta se menehtyi vain puolivuotiaana synnytyksessä, mikä oli kovin karvas pala. Juhanille lainattiin Opium ja meille matkasi ihanainen Joosua. Opiumin tyttären Efratan ja Joosuan yhdistelmä oli siis hyvin toivottu ja ikään kuin jatkoa Talvikille, jota niin kovasti jäimme kaipaamaan. Poikue oli niin lupaava, että jätin siitä kotiin uroksen ja naaraan, siis Gideonin siskon Deboran.

Gideon oli luonteeltaan aivan verraton lössykkä ja näin ollen lähellä sitä ideaalia, jonka toivoisin totetuvan kaikissa kasvateissani. Pojassa ei ollut jälkeäkään sen emän ja emänemän temperamenttisesta luonteesta. Sen sijaan sen isukki oli kyllä tehnyt hyvää työtä; Gideon oli todella kiltti ja rauhallinen ja isänsä ohella helpoimmin käsiteltäviä hamstereitani. Gideonin kanssa jopa kynsienleikkuu oli mukavaa, toisin kuin monien muiden talvikoiden kohdalla, jolloin se on yhtä kärsimystä molemmille osapuolille...

Gideon kuitenkaan kehittynyt niin upeannäköiseksi kuin ehkä toivoin. Se oli suuri ja massakas mutta jotain värissä ja pään muodossa jäi uupumaan. Sehän ei kuitenkaan mitään haitannut, poika kun oli niin hurmaava muuten.

Ohessa Gideonin muistokirjoitus, jonka laadin uutisiin 19. elokuuta 2009:

Voi Gideon!!

Oheinen huudahdus kuului heinäkuussa vantaalaisen Vero Modan naapurisovituskopista, kun itse kokeilin mukavia kesähousuja. "Gideon" korvasi pahukset, Venäjät ja vakavammatkin manaukset mukavan kepeästi. Tämä huudahdus sai kuitenkin uuden sisällön maanantaina 17. elokuuta, kun joukkomme harveni yllättävästä suunnasta. Gideon Renascent menehtyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, ja pakko on myöntää, että menetys oli suuri. Gideon ei loistanut näyttelyissä, mutta näyttelymenestys onkin niin kaukana eläimen oikeasta arvosta. Jään kovasti kaipaamaan köllöttelevän kesyä, gideonmaisella ilmeellä napottavaa suurikokoista hamsteriherraa. Onneksi pojalla on sekä siskonlapsia että omiakin, jotta terkkuja vaan Washburnille, Warwickille, Rickenbackerille, ESPille ja Epiphonelle... Framushan menikin jo edeltä käsin odottelemaan vanhempiaan.

Gideonin kanssa kävi niin, että sen kunto huononi todella lyhyessä ajassa. Sain sille antibioottia, kun arvelin, että se auttaisi alituisesti vuotavaan pattiin. Antibioottia syötiin viikonlopun yli ihan hyvillä mielin ilman ongelmia. Muistaakseni maanantaina eli 10. päivä Gideon alkoi hangoitella lääkettä vastaan. Samaan aikaan patti sen vatsassa vuoti melkoisen runsaasti. Tiistaina havaitsin, ettei se enää juuri syönyt ja muutenkin se vaikutti kovin väsyneeltä. Pistin sen hekkukuurille, jolloin pullapappamme sai lempinimensä mukaisesti monenlaista erityishyvää syötävää. Paria pientä poikkeusta lukuun ottamatta ruoka ei kuitenkaan maistunut.

Gideon tuntui vanhenevan, kuihtuvan silmissä. Se myöskin reagoi huolestuttavan voimakkaasti antibioottiin. Joko se todella inhosi sitä tai sitten lääke ei soveltunut sille alkuunkaan. Totuutta ei tiedä kukaan, mutta veikkaisin jotain yliherkkyyttä tai vastaavaa. Lopulta Gideon oli aivan liian väsynyt syömään, peseytymään, kävelemään tai edes avaamaan silmiään. Se saattoi raahautua ruokakupille ja jäädä sitten voipuneena lepäämään. Hetken levättyään se ehkä maistoi jotain. Sitten sen oli taas levättävä ja jos se jaksoi, se siirtyi kupilta vähän syrjään ja jäi siihen nukkumaan. Kaikki tapahtui parin päivän sisällä, ja minulta meni hetki edes tajuta, mitä oli tapahtumassa. Sunnuntaina tein lopettamispäätöksen, mutta lykkäsin ikävää toteuttamista seuraavaan päivään. Tuntui väärältä lopettaa vuoden ja neljän kuukauden ikäinen eläin, joka vain puolitoista viikkoa aikaisemmin oli ilakoinut tavalliseen tapaansa ympäri asumustaan.

Eipähän tarvinnut lopettaa Gideonia. Maanantaina 17.8. löysin sen kuolleena. Se oli käpertynyt kerälle nukkumaan samaan asentoon, jossa se aina nukkui. Silmät kiinni, etukäpälät ristissä, viikset viisaasti vipottaen. Laihtumisesta huolimatta Gideon oli yhä iso ja melko massava. Isäänsä tullut. Eihän siinä voinut muuta kuin itkeä. Kyllähän meiltä on tänäkin vuonna kuollut jo neljä eläintä, kaksi piti lopettaa, mutta Gideonin tapaus oli todella murheellinen... Tätäkin kirjoittaessani näen silmieni edessä Gideonin veitikkamaisen ilmeen. Taidan laittaakin pian kuvia Gideonista, sillä on niissä sen oma ilme :) Gideon oli niin kiltti ja niin kesy, etten minä varmaan olisi ansainnut niin kilttiä eläintä. Sen kuolema oli tuskaisa, mutta nyt on jo helpompi olla, sillä Gideonilla on viimein kaikki hyvin. Gideon aseteltiin hienoon hajuvesipullon rasiaan. Kaivoin sille kuopan kivasta paikasta, oman pojan vierestä ja hautasin kukkien kanssa. Olo oli raskas mutta hitusen helpottunutkin.
Gidsua kaivaten, Karoliina ja Mahtihamsut.

Jälkeläiset
6.6.2008 syntyi kitarapoikue!. Emo siis Regalis Efrata Recidivus.
- Regalis Washburn, normaali naaras
- Regalis Rickenbacker, normaali uros
- Regalis Warwick, normaali uros
- Regalis Framus, normaali uros
- Regalis ESP, normaali uros
- Regalis Epiphone, normaali urosRegalis Juhani*Regalis TimnaRegalis AbihailRegalis AasenatRegalis FramusVarjoyrtin Bullterrier


© Karoliina.

86,5/100 p

Virallinen nimi Varjoyrtin Bullterrier
Nimenselitys Bullterrieri
Lempinimi Raakel
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Helmiäisnormaali
Sukupuoli Naaras
Synt. 17.1.2006
Kuolinaika .3.2008
Kasvattaja Heidi Ketonen
Luonne Varjoyrtin Bullterrier eli Raakel oli nätti helmiäisnormaalinaaras. Se tuli meille Benkun puolisoksi. Aloin summamutikassa etsiä puolisoehdokkaita, ja jotenkin päädyin Varjoyrtin hamsulan sivuille. Tytteli haettiin Keravalta meille. Raakel oli kiltti tyttönen ja kotiutui meille nopeasti. Se oli varsin nätti ja helppohoitoinen kullannuppu ja periytyi ”vanhoista kunnon helmisuvuista”. Näyttelymenestystä tämä hyvin suurikokoinen naaras ei juuri saavuttanut, mutta se jätti jälkeensä upean poikueen.

Poikueeseen syntyi peräti kahdeksan lasta, neljä helmeä ja neljä normaalia. Lopulta neljä poikasista jäi kotiin, mikä tietysti kasvatti nopeasti päälukua mutta oli lopulta hyvä ratkaisu, koska näin pystyin hyvin seuraamaan kasvattieni terveyttä ja kehitystä. Nuorina kotiin jäänyt nelikkomme ei juuri ulkonäöllään häikäissyt ja olinkin vähän pettynyt. Raakelin myötä saimme ihka ensimmäiset talviturkitkin hamsulaamme. Kypsyessään nelikkomme komistui ja kaunistui aivan valtavasti. Tasalaatuisen poikueen upeita päitä jotkut kasvattajat ihastelivat. Syntyipä pesueeseen myös ihka ensimmäinen sertivoittajakin, vaarini nimikkohamsteri Juhani*. Raakelin poikueesta olen todella ylpeä!

Raakel vietti mukavia eläkepäiviä ja kuoli reilun kahden vuoden ikäisenä. Valitettavasti se jätti jälkeensä toisenlaisenkin perinnön: sen silmän ylle ilmaantunut kasvain kiusasi sen tyttäriä kahdessa polvessa mutta hävisi viimein.

Jälkeläiset
- 22.7.2006 Juudan pojat –poikue Benjaminin kanssa:
Regalis Juhani*, normaali uros
Regalis Timna, normaali uros
Regalis Raafa, normaali uros
Regalis Kaaleb, helmiäisnormaali uros
Regalis Jabes, helmiäisnormaali uros
Regalis Abihail, normaali naaras
Regalis Aasenat, helmiäisnormaali naaras
Regalis Serah, helmiäisnormaali naaras

Sukutaulu
i Varjoyrtin Kasvoton*
Helmiäisnormaali
ii Varjoyrtin Drop It Like It’s Hot iii Varjoyrtin Make It Ruff Make It Smooth iiii Varjoyrtin Varjojen Kaupunki
iiie Varjoyrtin Chick-ah-chick-ah
iie Varjoyrtin Don’t Let The Sun Go Down On Me iiei Protect Ya Nec
iiee Truefabled Agatha
ie Truefabl Pirina iei FIN MVA Truefabled Unathi ieii Truefabled Groove*
ieie Truefabled Uzted
iee Truefabled Pepita ieei Bric'A Brac Napsu
ieee Truefabled Excellence
e Varjoyrtin Näppärin Räppäri
Normaali
ei Truefabled Browser eii FIN MVA Truefabled Nischa eiii JV04 Truefabled Tirith*
eiie FIN MVA Truefabled Ninja Blue
eie Truefabled B-Ann eiei Truefabled Redmond
eiee Truefabled Blaned
ee Delil Garian eei Varjoyrtin Breath Strech Shake eeii Varjoyrtin Make It Ruff Make It Smooth
eeie Taivas Alla
eee Save The Last Dance eeei Cadium Johnny Boy
eeee Linnunradan JujutsuRegalis Benjamin


© Karoliina.

86,5/100 p, JK, KuMa

Virallinen nimiRegalis Benjamin
Nimenselitys Raamatun Benjamin
Lempinimi Benkku
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Normaali
Sukupuoli Uros
Synt. 25.3.2005
Kuolinaika 25.11.2007
Rekisterinumero HKT 906-05
Kasvattaja Karoliina Ylinen
Luonne Voi Benkkujen Benkku! Benjamin oli hamsterina aivan valloittava. Siitä kasvoi ylisuloinen lössykkä, joka viihtyi mainiosti sylissä ja jolle ruoka maittoi. Sen ansiosta pääsin myös ensi kertaa maistamaan näyttelymenestystä. Benkku peri täysin isänsä ulkonäön, joten se oli kauniin tumma ja kaunis päältään ja tyypiltään. Olimme sen kanssa elokuussa 2005 näyttelyssä Tampereella, kun se oli viisikuinen. Tuomarina toimi kukapa muukaan kuin Andrew Bryan. Tuohon aikaan talvikoiden taso oli mielettömän kova, joten Benkun pärjäämisestä sietääkin olla ylpeä! Se pääsi jatkoon ja palkittiin Kunniamaininnalla. Arvatkaa, olinko ylpeä! Benkku oli ensimmäinen palkittu kasvattini!

Benkulle hankittiin puolisoksi helmiäisnormaali kaunotar Varjoyrtin Bullterrier. Poikasia tuli peräti kahdeksan, joista neljä jäi meille, mikä olikin hyvä ratkaisu. Ensin vaikutti siltä, että ainoa ”edistys” seuraavassa sukupolvessa olivat talviturkit, joita Raakel periytti. Eläinten kypsyessä ne komistuivat niin, että kävi selväksi, että pojasta oli todellakin polvi parantunut. Poikue on tähänastisista kasvattamistani kaikkein tasaisimpia ja menestyneimpiä. Benkku eli todella pitkän elämän, kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta. Sen kanssa ehdin kohdata paljon iloa ja onnea ja se antoi minulle todella paljon. Se pysyi terveenä miltei loppuun saakka. Viimeisinä elinviikkoinaan se sai kasvaimen ja jouduimme lopettamaan sen. Benkun kanssa tunsin ensi kerran saavuttaneeni jotain hamsujen saralla!

Jälkeläiset
- 22.7.2006 Juudan pojat –poikue Vajoyrtin Bullterrierin kanssa:
Regalis Juhani*, normaali uros
Regalis Timna, normaali uros
Regalis Raafa, normaali uros
Regalis Kaaleb, helmiäisnormaali uros
Regalis Jabes, helmiäisnormaali uros
Regalis Abihail, normaali naaras
Regalis Aasenat, helmiäisnormaali naaras
Regalis Serah, helmiäisnormaali naaras

Sukutaulu
i Masquerade’s Jumpluff
Normaali
ii Truefabled Marcado iii Pumpkin’s Star iiii Pumpkin’s Juxtapose*
iiie Pumpkin’s Odds
iie Truefabled Flowerchild** iiei FIN MVA VV03 JV03 Truefabled Professional
iiee Ruusutarhan Beauté
ie Episode Eight iei Cadium Kelmi K. Kojootti* ieii FIN MVA Cadium Moonlight Shadow
ieie Brigitte Bardot
iee Hiawatha’s White Tower ieei Hiutale
ieee Linnunradan Milli
e Regalis Jaakobiina
Normaali
ei Masquerade’s True Seeing eii Satumetsän Fuuga eiii Satumetsän Camus**
eiie Satumetsän Diona
eie Hiawatha’s Shire eiei Hiutale
eiee Linnunradan Milli
ee Rebekka eei eeii
eeie
eee eeei
eeeeLinnunradan Karibian AurinkoRegalis Jaakobiina


© Karoliina. Kuvassa vasemmalla Jaakobiina, oikealla emä Rebekka.

77,5/100 p, sijoitus II

Virallinen nimi Regalis Jaakobiina
Nimenselitys Raamatun Jaakobin feminiiniväännös :D
Lempinimi Jaakobiina, Jaakobiinapaakobiina
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Normaali
Sukupuoli Naaras
Synt. 25.7.2004
Kuolinaika 23.11.2006
Rekisterinumero HKT 907-05
Kasvattaja Karoliina Ylinen
Luonne Rebekan ja Johanneksen yhdistämisestä alkoi olla jo aikaa, ja minä aloin olla epätoivoinen poikasten suhteen. Eränä päivänä aloitimme hamsterihäkkien siivouksen, kun löysimmekin Rebekan poikasineen! Ilo ja suoranainen hämmennys olivat valtavat. Jaakobiinasta kasvoi valtavan suloinen hamsterineiti. Elämänsä alkukuukaudet se asui äitinsä kanssa ja vaikutti todella siltä, että ne olivat todella kiintyneitä toisiinsa. Jaakobiinan odottaessa ensimmäisiä poikasiaan Rebekka-emo kuoli, ja typeryyksissämme näytimme Jaakobiinalle sen kuollutta emoa. Jaakobiinahan sai kauhean sätkyn. Pari päivää myöhemmin se synnytti kuolleet poikaset! Olen useaan otteeseen miettinyt, että näillä tapahtumilla oli varmaankin yhteys.

Jaakobiina pääsi takaisin yhteen mahdottoman upean lainauroksensa, Elina Salon Masquerade’s Jumpluffin kanssa, ja kolme viikkoa myöhemmin se sai aivan ihanan seitsenpäisen poikueen ja vielä kolmen viikon päästä nelipäisen tuplapoikueen. Sitä voikin hyvällä syyllä tituleerata kantaemoksi! Jumpluffin ja Jaakobiinan poikasissa oli hyviä lemmikkejä ja jopa ulkonäöllisesti lupaavia yksilöitä. Jaakobiina olikin sekä lemmikkinä että emona ihan valioluokkaa, vaikka ulkoasulla ei vielä ulkomuotoluokkia valloitettukaan. Jaakobiina eli pitkän ja terveen elämän. Se oli ensimmäinen yli kaksivuotiaaksi elänyt kullannuppuni, eikä se sairastanut ollenkaan. Mikä tyttö!

Jälkeläiset
- 25.3.2005 Jaakobin pojat –poikue Masquerade’s Jumpluffin kanssa:
Regalis Benjamin, normaali uros
Regalis Joosef, normaali uros
Regalis Leevi, normaali uros
Regalis Ruuben, normaali uros
Regalis Raakel, normaali naaras
Regalis Leea, normaali naaras
Regalis Dina, normaali naaras

- 15.4.2005 tuplapoikue:
Regalis Asser, normaali uros
Regalis Simeon, normaali uros
Regalis Sarai, normaali naaras
Regalis Ada, normaali naaras

Sukutaulu
i Masquerade’s True Seeing
Helmiäisnormaali
ii Satumetsän Fuuga iii Satumetsän Camus** iiii Satumetsän Anton
iiie Susa-Erma’s Ursula
iie Satumetsän Diona iiei Satumetsän Lume*
iiee Cadium Camaro
ie Hiawatha’s Shire iei Hiutale ieii Truefabled Astonishing Pearl
ieie Susa-Erma’s Hermione
iee Linnunradan Milli ieei Linnunradan Avaruusmies
ieee Linnunradan Vaahtokarkki
e Rebekka
Normaali
ei eii eiii
eiie
eie eiei
eiee
ee eei eeii
eeie
eee eeei
eeeeMasquerade’s True Seeing

79,5/100 p, sijoitus II

Virallinen nimi Masquerade’s True Seeing
Nimenselitys Tjaa-a.
Lempinimi Johannes, Joksuli, Juksuli, Joksulipoksuli, Ujo Piimä
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Helmiäisnormaali
Sukupuoli Uros
Synt. 29.3.2004
Kuolinaika 1.1.2006 klo 22.30
Rekisterinumero HKT 858-04
Kasvattaja Elina Salo
Luonne Jukrat että Joksuli oli söpö! Harmittaa ihan kauheasti, ettei siitä ole kuvia. Johanneksen aikaan en ollut kovin lahjakas valokuvaaja… Johanneksesta kasvoi komea helmiuros. Se oli väriltään tumma helmi, merkit ainakin olivat hyvät ja pää ja tyyppikin olivat nättejä. Luonteeltaan se oli todella ujo. Meni hyvän aikaa, että sain sen kesytettyä, eikä se koskaan luopunut ujoudestaan. Tästä huolimatta se oli valtavan kiltti kullannuppu. Nuorena miehenä se sai tyttären Rebekan kanssa. Olin toivonut saavani helmiäisnormaaleja, mutta Jaakobiina olikin normaali. Ja sille tielle onkin sitten jääty, hyvillä mielin. Johanneksen kanssa kävin ihka ensimmäisen, (tylsän) näyttelyni. Tikkausta kehuttiin ☺. Supersuloinen Johannes eli pitkän ja terveen elämän ja kuoli elämästään kyllänsä saaneena meidän syliimme.

Jälkeläiset
- 25.7.2004 Iisakin ja Rebekan pojat –poikue Rebekan kanssa:
Jaakobiina, normaali naaras

Sukutaulu
i Satumetsän Fuuga
Helmiäisnormaali
ii Satumetsän Camus** iii Satumetsän Anton iiii Cadium Once Again*
iiie Satumetsän Samba
iie Susa-Erma’s Ursula iiei Susa-Erma’s Thor
iiee Susa-Erma’s Zaida
ie Satumetsän Diona iei Satumtsän Lume* ieii Udun Jokihelmi
ieie Satumetsän Esther**
iee Cadium Camaro ieei Destiny’s Bam Margera
ieee Cadium Sea Pearl
e Hiawatha’s Shire
Helmiäisnormaali
ei Hiutale eii Truefabled Astonishing Pearl eiii FIN MVA Truefabled I Always Tiptoed
eiie Truefabled Pearly Dream
eie Susa-Erma’s Hermione eiei Susa-Erma's Valentin
eiee Susa-Erma's Yolanda
ee Linnunradan Milli eei Linnunradan Avaruusmies eeii Hiawatha’s Crimson
eeie Pumpkin’s Prudence
eee Linnunradan Vaahtokarkki eeei Destiny’s Return Of The King
eeee Hiawatha’s CherryRebekka


© Karoliina. Kuvassa oikealla Rebekka suojelee urheasti tytärtään Jaakobiinaa.

Ei näyttelytetty

Virallinen nimi Rebekka
Nimenselitys Raamatun Iisakki ja Rebekka
Lempinimi Rebe, Rebekkapebekka
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Normaali
Sukupuoli Naaras
Synt. 8.11.2003
Kuolinaika Maaliskuun alussa 2005
Rekisterinumero HKT 859-04
Luonne Rebekka muutti meille Iisakin saksalaismorsioksi. Hiukan harmitti, ettemme olleet edellisenä kesänä ostaneet tarjolla olevaa Masquerade’s-naarasta. Rebekka oli kuitenkin sellainen kultakimpale, että olimme onnekkaita saadessamme sen itsellemme! 22.12.2003 käytimme Iisakkia eläinlääkärissä ja samalla reissulla päätimme pistää elämän risaiseksi ja hankkia sen kauan kaivatun morsiamen. Rebekka asui kaksi päivää sänkyni alla ja se annettiin silkkinauhalla koristellussa pahvilaatikossa lahjaksi isällemme ☺. Siitä juontui lisänimi ”Joululahja”. Itse asiassa papereihin merkittiin Iisakin omistajaksi isäni Ilkka Ylinen. Äitini omisti Iisakin, pikkuveljeni Eemeli Iisakin sukulaispojan Johanneksen.

Rebekka oli kovin pieni ja varautunut meille tullessaan. Se sirisi unissaan ja jäädessään vatsastaan kiinni mökkinsä ikkuna-aukkoon. Se kesyyntyi kuitenkin nopeasti ja siitä tuli todella ihastuttava lemmikki. Ulkonäöltään se oli varsin kaunis normaali. Rebekka sai nuoren Johanneksen kanssa ihanan tyttären, Jaakobiinan. Rebekan takia kasvatusvärikseni lopulta vakiintui normaali (paitsi Iisakin takia edelleenkin haaveilen siitä helmiäisnormaalista ☺). Rebekan perua on myös se merkittävä seikka, että kasvattinaaraani ovat olleet erittäin kestäviä synnyttäjiä! Rebekka oli kahdeksankuinen esikoisensa saadessaan (tiedän, tiedän, mutta oli kyseessä kyllä kova tyttökin!) ja sen jälkeläiset ovat olleet monessa polvessa yllättävän hyviä synnyttäjiä. Rebekka oli ihana persoonallisuus ja sen kuoleminen kasvaimeen pisti meidät vakaviksi. Ihanaa oli kuitenkin se, että Rebe jätti jälkeensä tyttären, josta alkoi koko kasvatukseni.

Jälkeläiset
- 25.7.2004 Iisakin ja Rebekan pojat –poikue Masquerade’s True Seeingin kanssa:
Regalis Jaakobiina, normaali naarasIisakki


© Karoliina.

Ei näyttelytetty

Virallinen nimi Iisakki
Nimenselitys Iisakki oli I-poikueesta, sen sisarukset olivat Ilopilleri ja Isabella. Enpä usko, että sen nimellä oli mitään suurta funktiota, mutta meille se oli ihana ja raamatullinen nimi.
Lempinimi Iisakki, hellittelynimiä Isaac Newton, Lutumutuna ja Mushu
Laji Venäjänkääpiöhamsteri talvikko
Väri Helmiäisnormaali
Sukupuoli Uros
Synt. 15.7.2002
Kuolinaika 13.3.2004 klo 20.40
Rekisterinumero HKT 903-03
Kasvattaja Nicole Grekov
Luonne Tästä se kaikki alkoi! Äiti ja minä olimme loppukesällä 2002 käymässä serkkuni ja tätini luona. Heille oli juuri tuona päivänä muuttanut ylisuloinen syyrialaisuros, lk normaali Tatu. Rakastuimme palavasti hamstereihin ja pari viikkoa myöhemmin, Norjan leirikouluni jälkeen, marssimme jyväskyläläiseen Reporankaan ja ostimme ihanan Iisakin. Iisakin mukana seurasivat paperit ja hoito-ohjeet ja olin ihastuksissani: näillähän on sukutaulutkin! Se oli sitten menoa, eikä hamsteritonta päivää ole tullutkaan.

Iisakki oli verraton ensilemmikki. Se oli valtavan helppo käsitellä ja kiltti sylieläin. Iisakin kanssa oli todella hyvä harjoitella hamsterinpitoa. Ruokimme ja hoidimme sitä todella huolellisesti niin hyvin kuin taisimme. Iisakki asui keittiön ja olohuoneen rajalla, joten sitä tuli aina helliteltyä ja syöteltyä. Iisakki rakasti ruokaa: vihanneksia, hedelmiä, maito- ja lihatuotteita. Erityistä herkkua sille olivat maksapasteija ja pienet kermavaahto- ja pullanokareet. ☺ Iisakki oli todella komea helmiuros. Massakas, kookas ja klassisen kaunis vanhan ajan talvikko. Jälkeenpäin olemme kauheasti harmitelleet, että Iisakki olisi hyvinkin voinut menestyä näyttelyissä, jos olisimme tienneet näyttelyttää sitä.

Reilun puolentoista vuoden ikäisenä Iisakki sai vatsaansa kasvaimen. Eläinlääkärissäkin käytiin. Iisakin sairastuminen oli todella kova pala meille. Eläinlääkärireissulla kävimme hakemassa Iisakille morsiamen, ihanan Rebekan. Iisakki ja Rebekka eivät loppujen lopuksi saaneet yhteisiä jälkeläisiä, mutta Rebekan ansiosta Iisakin viimeinen viikko oli mukava. Myöhemmin Iisakille saatiin jatkajia Rebekan ja Johanneksen lasten kautta. Iisakin sukutaulu synnytti minussa alusta alkaen halun kiivetä tuohon maagiseen hamsterikasvattajien joukkoon. Iisakki oli kaiken alku ja juuri, lähtölaukaus, primus motor. Iisakille kasvatukseni ja harrastukseni perustuu. Iisakki oli aivan verraton ensihamsteri, eikä se uohdu koskaan. Se menehtyi kasvaimeensa 13.3.2004 klo 20.40, meidän käsiimme. Seuraavassa Poskipussissa julkaistiin Iisakin muistokirjoitus, ensimmäinen poskaritekstini. Ihanainen Iisakkimme, nähdään!

Jälkeläiset
- Iisakin ja Rebekan hamsterihäitä vietettiin 5.3.2004, mutta Iisakki kuoli noin viikkoa myöhemmin, eikä Rebekka saanut poikasia. Suku kuitenkin jatkui Iisakin veljentyttärenpojan Johanneksen kautta!

Sukutaulu
i Truefabled Astonishing Pearl
Helmiäisnormaali
ii FIN MVA Truefabled I Always Tiptoed iii Ruusutarhan Ollaanko Me Vielä iiii Ruusutarhan Tittelityy
iiie Ruusutarhan Luhtahuitti
iie Wellingtons Amy iiei Wellingtons Dark
iiee Herrvikens Lina
ie Truefabled Pearly Dream iei Wellingtons Amos ieii Wellingtons Dark
ieie Herrvikens Lina
iee Truefabled Glacier ieei Satumetsän Kivitasku
ieee Truefabled Heloise
e Susa-Erma’s Hermione
Helmiäisnormaali
ei Susa-Erma’s Valentin eii Truefabled Chianti eiii Truefabled Yet Another**
eiie FIN & S MVA Truefabled Only One
eie Susa-Erma’s Åsa eiei Susa-Erma's Diamand
eiee Susa-Erma's Elisa
ee Susa-Erma’s Yolanda eei Colbronde’s Nazir eeii Colbronde’s Galantt
eeie Solhagas Pikku Pampula
eee Susa-Erma's Ilona eeei Susa-Erma’s Scoopy
eeee Susa-Erma’s Pinja
© Karoliina Ylinen 2008-2015. Hosted by Arkku.net. Lisätietoja copyrights-sivulta.